Breaking News

ماه رمضان در تاجیکستان به روایت تصویر

مردم تاجیکستان با آئین ویژه و خاصی ماه مبارک رمضان را شروع و تا عید ادامه می دهند و با تهیه سفره های رنگین که نشان از فرهنگ و رسوم زیبای مردم این سرزمین دارد به میهمانی ماه خدا میروند

مردم کشور تاجیکستان فارسی زبان می باشند و جزو کشور اسلامی آسیای میانه باید گفت :رمضان در تاجیکستان نیز حال و هوای خاص دارد با طنین انداز شدن الله اکبر در گوشه گوشه این کشور اسلامی مردم با شور و شوق زیادی به استقبال ماه مبارک رمضان می روند

رمضان در تاجیکستان

مردم تاجیکستان هر سال ماه مبارک رمضان را همراه با آیین های ویژه ای گرامی می دارند، آمیختگی فرهنگ و تمدن غنی تاجیکان با فرهنگ اسلامی باعث شده که ماه رمضان در این دیار به ماه دوستی و محبت شهرت یابد.

آداب و رسوم زیبای ماه رمضان در تاجیکستان

به رغم گرمای شدید هوا در ماه مبارک رمضان امسال در کشور سردسیر تاجیکستان، مردم مسلمان این کشور با تمام وجود به استقبال این فریضه بزرگ و مهم الهی آمده اند.

براساس تقویم ماه رمضان که از سوی شورای علمای مرکز اسلامی تاجیکستان تهیه و تدوین شده روزه داران در تاجیکستان اندکی بیش از ۱۶ ساعت از خوردن آب و غذا اجتناب می کنند.

شور و شوق مردم تاجیک در رمضان

اما با این وجود مردم روزه دار با امید به خشنودی و رضایت خدا، این ماه را با سرافرازی روزه داری می کنند.

** سفره رمضانی تاجیک ها

سفره یا دسترخان رمضانی تاجیک ها همانند سفره عید بوده و با انواع غذاها و خوردنی ها آراسته می شود.

اما «نشالا» از خوردنی هایی است که افراد با هنر و با سلیقه فقط در ماه رمضان و گاهی در روزهای عید و یا در زمان جشن و سرور می پزند.

نشالا خوردنی مخصوص در ماه رمضان

«عبدالحکیم قابل اف» کسی که سال ها به تهیه نشالا پرداخته معتقد است که بنابر کیفیت و مزه خوبی
که این غذا دارد در جامعه تاجیکستان آن را به عنوان بهترین و مناسب ترین خورشت برای روزهای
خاص و به خصوص برای سفره ماه شریف رمضان مردم پذیرفته اند.

به گفته وی، خانواده آنان در حدود ۱۰۰ سال پیش از این شهر قدیمی مهاجرت کرده و پدرانشان چندین سال است که از جمله استادان تهیه نشالا در شهر دوشنبه بود.

وی ضمن توضیح فراورده هایی که برای تهیه نشالا ضروری است، گفت: شکر، سفیده تخم مرغ و ریشه یک
نوع گیاه که در کوهستان می روید تنها محصولات لازم برای این غذا است.

به گفته وی با این وجود که تهیه نشالا خیلی ساده به نظر می رسد اما بسیار نیرو می خواهد و به این دلیل است که توسط مردان تهیه می شود.

سفره غذای متفاوت در ماه رمضان در تاجیکستان

نشالا خوردنی پروتئین شیرین در سفره ماه مبارک برای هر خانواده تاجیک بوده و مردم آن را از بازار،
فروشگاه و منازل افرادی که این خوردنی را تهیه می کنند، می خرند.

به گفته این افراد، با خوردن نشالا نیاز جسم به نوشیدن آب کاهش یافته می یابد.

** «شیرچایی» و «گردسوز» ۲ غذای دیگر تاجیکی

شیرچایی همان طوری که از نامش نیز پیداست با استفاده از شیر و چایی تهیه می شود.

شیر چایی مخصوص ماه رمضان

این غذا را به دلیل سادگی طرز تهیه و همچنین مفید بودن برای صبحانه تهیه می کنند و با کره یا روغن دام می خورند.

«گردسوز» نیز از دیگر غذاهای معمولی برای صبحانه افراد روزه دار است که از گرد آرد و شیر تهیه می شود.

خانم های تاجیک ابتدا گرد آرد را در روغن بریان و سرخ کرده و سپس این گرد آرد تهیه شده را با شیر آمیخته تا لحظه جوش آمدن می پزند.

سفره هایی که خانواده های تاجیک در شب های رمضان باز می کنند بازگوی پیوندهای سنتی و مذهبی این ملت
بوده و همچنین با مقوی بودن ترکیب روزه داران را در این روزهای طولانی توان و قوت می دهد.

بازار تاجیکستان

در تاجیکستان اکنون زمان برداشت میوه است به این دلیل سیب، هندوانه، خربزه، انگور، آلبالو، زردآلو، همچنین
خیار و گوجه فرنگی نیز هر شب سر سفره ها گذاشته می شوند.

About admin

مجمع جهانی قرآن

Check Also

انّا لله و انّا الیه راجعون

بسم الله الرحمن الرحیم با دریغ و تأسف خبر درگذشت ناگهانی پدر محترم عالم متقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.